Ο Α. Γεωργιάδης στο Ρ/Σ 90,1 στην έκτακτη εκπομπή από τις Φέρες του ‘Εβρου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη εκπομπή με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Τζένο, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λάμπρο Καλαρρύτη LIVE από τις Φέρες του Έβρου.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφερόμενος στη στήριξη της Ευρώπης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό που έχει γίνει τις τελευταίες 48 ώρες ως προς τη στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα είναι πρωτοφανές .  Πείτε μου μια προηγούμενη περίπτωση που σε ένα σημείο κρίσης βρέθηκαν ταυτόχρονα επικεφαλείς όλων των ευρωπαϊκών θεσμών; Απολύτως κανένα! Η Ευρώπη  στηρίζει την Ελλάδα, αυτό είναι το μήνυμα. Ούτε μίλησε η Ευρώπη για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα, όπως είπαν δυστυχώς κάποιοι εγχώριοι, ούτε είπε ότι χρησιμοποίησε η Ελλάδα υπερβολική βία. Τις ευθύνες τις έχουν ρίξει όλες στην Τουρκία η οποία ευθύνεται για αυτό το οποίο συνέβη, και σήμερα έχουν έκτακτη Σύνοδο οι υπουργοί Εσωτερικών και η Ευρώπη γενικώς κινητοποιείται.  Η Ευρώπη δεν κινητοποιείται πάντα σε πρώτο χρόνο, συνήθως πηγαίνει αργά άρα οι ρυθμοί που τους έχει κινητοποιήσει ο Πρωθυπουργός είναι εντυπωσιακά υψηλοί.

Αναφερόμενος στη θέση του κ.Τσίπρα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όταν εγώ πρωτομίλησα για «σχέδιο εισβολής» βγήκε η Αυγή και με είπε ακροδεξιό.  Τώρα το είπε χθες ο κ. Τσίπρας πιο γλυκά, είπε «οργανωμένο σχέδιο μαζικής εισροής». Ο Τσίπρας «άδειασε» τη νεολαία, τον Ραπίδη, τον Παπαδημούλη, τον Κυρίτση, το Χαρίτση, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ της Κυριακής, όλους τους άδειασε. Τη νεολαία απλώς την άδειασε διπλά γιατί δεν είπε απλώς «κλειστά σύνορα», είπε κάτι πιο χοντρό «ας αφήσουμε το δικαίωμα στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει δικαίωμα στην ουτοπία».

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ. Τσίπρας, πονηρός και ικανός πολιτικός παίκτης, περίμενε τρεις μέρες να δει που θα «κάτσει η μπάλα». Στις τρεις μέρες συνειδητοποίησε ότι το 95% του ελληνικού λαού είναι με το Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα, όταν κατάβαλε ότι αυτό έχει να κάνει με το 95% των Ελλήνων και από την άλλη με κάποιους σκόρπιους «δικαιωματιστές» το κτηνώδες ένστικτο πολιτικής επιβίωσης που έχει μέσα του τον οδήγησε στη σωστή απόφαση, να υποστηρίξει το Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τις προσφυγικές ροές

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Η Ελλάδα διέβη το Ρουβίκωνα, από τη στιγμή που ακολουθούμε σκληρή αποτρεπτική πολιτική οι ροές θα μηδενιστούν. Κανένας δεν είναι τόσο τρελός για να πληρώνει σε ένα δουλέμπορο 3-4 χιλιάρικα το κεφάλι για να έχει το Λιμενικό να τους σπρώχνει τη βάρκα ή να τον συλλάβουνε και να τον στείλουνε κατευθείαν πίσω. Οι ροές θα σταματήσουν στην πράξη. Αυτό που κάνει τώρα η Ελλάδα είναι αυτό που έπρεπε να κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.   

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όταν αναλάβαμε την εξουσία ο φράχτης είχε πέσει, οι κάμερες δεν λειτουργούσανε και δεν υπήρχε προσωπικό. Σε αυτούς τους έξι μήνες η κυβέρνηση δούλεψε πολύ συστηματικά στον Έβρο.  Ο φράχτης που είχε πέσει επισκευάστηκε, κάμερες μπήκανε και προσλάβαμε και 800 συνοριοφύλακες  που πήγαν όλοι εκεί. Ήμασταν και λίγο τυχεροί, αν αυτό το είχε κάνει ο Ερντογάν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο θα περνάγανε γιατί δεν υπήρχε τείχος. Η κυβέρνηση όμως δούλεψε πολύ συστηματικά αυτούς τους 6 μήνες και τώρα που χρειαστήκαμε να έχουμε εκεί πέρα ασφαλή σύνορα, είχαμε ασφαλή σύνορα.

Ακούστε: