Η τελευταία ρίψη των πυροσβεστικών αεροσκαφών έγινε με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα το πρωί της Παρασκευής, και πλέον δεν υπάρχει ανάγκη της δράσης τους, αφού η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στο δάσος Λευκίμης – Δαδιάς, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Ωστόσο υπάρχει ανησυχία αναζωπύρωσης, αφού αυτή τη στιγμή πνέουν άνεμοι έξι μποφόρ στην περιοχή και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις μένουν σε αυξημένη επιφυλακή αφού και ο βαθμός επικινδυνότητας σήμερα έχει ανέβει στο 3.
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ρήγα Ναθαναήλ και τα όσα είπε στον Σάκη Σταυρίδη και στο ραδιόφωνο Sferikos 99,3, η νύχτα που πέρασε ήταν δύσκολη και με πολύ δουλειά, που όμως έφερε αποτελέσματα.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 130 άνδρες της πυροσβεστικής.
Κάηκαν περίπου 170 στρέμματα θαμνώδους έκτασης με πουρνάρια.

Την ίδια στιγμή ικανοποιημένος δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς για την άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων καταστολής της φωτιάς που είχε σαν αποτέλεσμα τη μή εξάπλωσή της και τον γρήγορο περιορισμό της.
Ωστόσο επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο των ενεργών πολιτών που θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα την πυροσβεστική ή την πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σουφλίου Ευάγγελο Πουλιλιό αν και ήταν δύσκολη η νύχτα που πέρασε, ευτυχώς πυροσβεστική, στρατός και πολιτική προστασία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Οι ζημιές είναι μικρές αφού η περιοχή ήταν θαμνώδες χωρίς δένδρα, ήταν έρπουσα η φωτιά και έτσι τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς μεγάλες απώλειες σε δάσος, εξήγησε.
Παράλληλα ανέφερε την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος, στο δάσος της Δαδιάς, που θα κάνει ο δήμος για να ειδοποιεί έγκαιρα σε περίπτωση εμφάνισης και του παραμικρού καπνού για να προλαμβάνεται έγκαιρα και να σβήνεται κάθε σπίθα φωτιάς.

 

Ακούστε τι είπαν: