Με νερό που παίρνει από το φράγμα της Καβησού ένα ελικόπτερο και δύο Πετζετέλ από τη Χρυσούπολη επιχειρούν με το πρώτο φως της μέρας για να κατασβήνουν τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην Πυλαία Φερών του Έβρου, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3 ο Νίκος Γκότσης, αντιδήμαρχος Φερών.

Η φωτιά που θα μπορούσε, αν είχε αέρα να απειλήσει και κατοικημένη περιοχή, αλλά και να καταστρέψει περιουσίες, εικάζεται πως μπήκε από ανθρώπινο χέρι και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι καθαρός εμπρησμός, είπε ο Νίκος Γκότσης.

Ακούστε τι είπε ο Νίκος Γκότσης:

 

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, είπε πως η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο έργο της κατάσβεσης, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς.

Αν και η αγωνία για την εξέλιξή της, κράτησε ολόκληρη τη χθεσινή νύχτα και επικράτησε ανησυχία με τις πρώτες πληροφορίες που μιλούσαν για εμπρησμό, αφού εκδηλωνόταν συνεχώς εστίες ξαφνικά σε δύσβατα σημεία, τελικά με την έλευση και των εναέριων μέσων το πρωί, τέθηκε υπό έλεγχο.

Ακούστε τι είπε ο Δημήτρης Πέτροβιτς: