Ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε το διαδημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη με το δήμο Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3, λέγοντας πως λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, ενώ ουσιαστική ήταν η παρουσία τόσων πολλών θεσμικών φορέων.

Οι αποφάσεις για υποστήριξη της γραμμής του Λαυρίου με επιπλέον δρομολόγια και της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνο – Λέσβος, η επαναλειτουργία του τελωνείου στο νησί μετά από δύο χρόνια αναστολής, που θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με λιμάνι της Τουρκίας και η επέκταση της επιδότησης της γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης σύμφωνα με το δήμαρχο Σαμοθράκης.

«Είναι τέσσερα σημεία αιχμής που θα δώσουν ώθηση στην τοπική μας οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Σαμοθράκη μετά τη θεομηνία, ο Αθανάσιος Βίτσας είπε πως είναι πολλά και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Φυσικά απαιτείται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και πολλών άλλων θεσμικών φορέων ώστε να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του νησιού.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης, για το ποιος έθεσε την ατζέντα των θεμάτων,  είπε πως υπήρξε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ του ιδίου και του Ευάγγελου Λαμπάκη.

Παράλληλα είπε πως οι κάτοικοι σύμφωνα με την δική του εκτίμηση, δεν περίμεναν κάτι περισσότερο και ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος.

 

Ακούστε τι είπε ο Αθανάσιος Βίτσας: