Εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάζει Η ΠΕΔ και στη συνέχεια τα δημοτικά συμβούλια έτσι ώστε να διαμορφώσουν άποψη και θέση για το νέο νομοσχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση με κύριο θέμα την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Μαυρίδης, δήμαρχος Ορεστιάδος στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99,3, ο ίδιος κρίνει πως η διαβούλευση για το νομοσχέδιο είναι προσχηματική και στόχος είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. «Ήταν ένα θέατρο μια υποκρισία, φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να κάνει θεσμικές αλλαγές και ουσιαστικές αλλαγές. Περάνει μόνο απλές διατάξεις και τα κύρια αιτήματα της ΚΕΔΕ δεν λύνονται» σημείωσε.

Αποδεικνύεται είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδος ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην αποκεντρωμένη τοπική διοίκηση και θέλει να κρατήσει την κεντρική διαχείριση και έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα, τόνισε.

Ειδικά για την απλή αναλογική ο Βασίλης Μαυρίδης, τάχθηκε κατά, αφού πιστεύει ότι οι μετεκλογικές συγκλίσεις δεν θα είναι εφικτές και παράλληλα μειώνει τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων. «Θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους» τόνισε.

 

Ακούστε τι είπε ο Βασίλης Μαυρίδης: