Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη και επεσήμανε πως «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αφού ο απέναντι παίκτης είναι απρόβλεπτος και αν κι έχουν οπισθοχωρήσει λίγο, έχουν συγκεντρωθεί αρκετές χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στα περίχωρα του Κάραγατς» στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας απέναντι από το τελωνειακό σημείο των Καστανεών.

«Τις πρώτες ώρες ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση που δημιουργήθηκε, γιατί ήρθε μια μεγάλη ροή. Οι δυνάμεις της Ελληνικής αστυνομίας άντεξαν, το Σαββατοκύριακο ενισχύθηκαν πάρα πολύ, ελήφθησαν όλα τα μέτρα κι αντιμετωπίστηκαν όλα τα περιστατικά. Ακόμα κι αυτό το 1% που κατάφερε να περάσει σε σχέση με όσους θέλησαν να περάσουν, συλλαμβάνονταν άμεσα» σημείωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι η όλη κατάσταση στα σύνορα, δεν του εμπνέει αισιοδοξία ότι θα ομαλοποιηθεί σύντομα και ότι κάποιοι θα παραμείνουν στα σύνορα για να ασκούν πίεση.

Τόνισε παράλληλα ότι υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης, άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων δυνάμεων αστυνομίας, στρατού, πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων της περιοχής ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα και τον οικουμενικό ελληνισμό, γεγονός που τον συγκίνησε ιδιαίτερα.

Σε ερώτηση αν φοβήθηκε για το Δήμο του, όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα, ο Βασίλης Μαυρίδης απάντησε πως όχι μόνο «δεν φοβήθηκε, όπως κανένας από τους κατοίκους. Κάναμε συσκέψεις, ήμασταν έτοιμοι αν τυχόν κάτι στράβωνε και είχαμε εισβολή στη χώρα θα το αντιμετωπίζαμε»

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βασίλης Μαυρίδης: