Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 φιλοξενήθηκε από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη ο δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλης Μαυρίδης με αφορμή της εκλογές για την ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας και Θράκης,  όπου εκλέχθηκε πρώτος.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό (82,2%) που πήρε η παράταξή του και εξέφρασε την πίστη ότι η νέα σύνθεση των  μελών της ΠΕΔ, δείχνει να έχουν μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς και όρεξη για περισσότερη δουλειά, έτσι ώστε να είναι πιο δημιουργική η ΠΕΔ ως όργανο.

Ωστόσο σημείωσε πως και η μέχρι τώρα πορεία της ΠΕΔ ήταν δημιουργική με πρόεδρο τον Ε. Λαμπάκη. «Όμως για μένα η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι ακόμα πολύ πίσω και γι’ αυτό φταίει το κεντρικό κράτος που δεν την αφήνει να σταθεί στα πόδια της. Θα πρέπει να έχει περισσότερα κονδύλια να διαχειριστεί για να είναι συνεπείς ο δήμος ή η Περιφέρεια στις υποχρεώσεις της» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, είπε πως κινείται προς τη θετική κατεύθυνση και ευελπιστεί να δοθούν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι στην αυτοδιοίκηση.

Σε δέκα ημέρες θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και στόχος είναι να υπάρχει ενότητα των 22 δήμων και κοινή διεκδίκηση όλων των θεμάτων.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βασίλης Μαυρίδης: