Το παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ, θα παρουσιασθεί στις Φέρες, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 5.30 το απόγευμα.

Ο συγγραφέας της «Παράξενης Ορφέας του Ορφέα» Βασίλης Κάργας μίλησε στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον δημοσιογράφο Σάκη για την απρόβλεπτη και παράξενη παρέα των ζώων που ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένα πελαργός αργός, ένα παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ.

Ο Ορφέας με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή.

 

Ακούστε τι είπε ο Βασίλης Κάργας:

 

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραµύθι με διαδραστικό τρόπο και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες με τα ζωάκια του βιβλίου, με τη βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και θα βγουν φωτογραφίες στο λεωφορείο της φιλίας που θα έχει «σταθμεύσει» έξω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο.

 

Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με τις εικόνες του παραμυθιού.

Προλογίζει η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου

 

Διοργάνωση:

Δήμος Αλεξανδρούπολης-Δημοτική Ενότητα Φερών

Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Φερών «ΟΡΦΕΑΣ»

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κήπων Έβρου «ΟΡΦΕΑΣ»

Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ Α.Α.

 

Χορηγός επικοινωνίας:

Sferikos 99,3