Αν και η περίοδος λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου, αυτά σταματούν τη λειτουργία τους από σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, αφού σύμφωνα με τα όσα είπε στο ραδιόφωνο Sferikos99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη ο Δέλκος Βασίλης πρόεδρος ΤΙΕΔΑ, υπάρχουν «λειτουργικές δυσκολίες» που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.


Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό, είπε και υποστήριξε πως όλοι οι πελάτες που είχαν επικοινωνήσει για να κάνουν τις υδροθεραπείες τους έχουν ενημερωθεί εγκαίρως όπως και όσοι τηλεφώνησαν για να «κλείσουν» τα μπάνια τους μέσα στον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση αν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες για να μπορούν τα επόμενα χρόνια να λειτουργούν κανονικά τα ιαματικά λουτρά, ο Βασίλης Δέλκος απάντησε πως «το σχέδιο μας είναι να λειτουργούν όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα και η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική. Από υποδομές και από συντήρηση. Ο κόσμος που έρχεται εκεί πληρώνει ένα αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα πρέπει να είναι ανάλογες. Αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ εγώ ότι ισχύει αυτό ούτε στο ελάχιστο» τόνισε.

Επίσης ο πρόεδρος ΤΙΕΔΑ επεσήμανε πως τα λουτρά μπορούν να γίνουν πόλος έλξης όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι απ’ όλο τον κόσμο, «αλλά αυτή η στιγμή δεν μπορούν να δεχθούν ούτε τους ντόπιους».
Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι να σταματήσει τώρα η λειτουργία τους και να ακολουθήσει ένα σχέδιο με τη βοήθεια ίσως της Περιφέρειας και εξεύρεση χρηματοδότησης μέσα από κάποιο πρόγραμμα για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Όσο για το αν θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν την επόμενη σαιζόν, ο Βασίλης Δέλκος δεν μπόρεσε να δεσμευθεί, αφού δεν είναι αποκλειστικά δικό του θέμα.

Μεγάλες οι καταστροφές στο κάμπινγκ του δήμου Αλεξανδρούπολης
Ως αναφορά τις καταστροφές που υπέστη το κάμπινγκ του δήμου από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο Β. Δέλκος τόνισε το γεγονός ότι δεν κινδύνευσε καμία ζωή και ότι δεν καταστράφηκε περιουσία κανενός ιδιώτη.

Ωστόσο έχουν κατεδαφιστεί τα στέγαστρα και η καταστροφές είναι πολύ μεγάλες στις υποδομές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της παλαιότητας των κατασκευών και ίσως κακοτεχνιών.
Παράλληλα εξέφρασε την πίστη ότι μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2020 όλα θα είναι έτοιμα αφού θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη νέα τουριστική σεζόν.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Βασίλης Δέλκος: