Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και διεθνολόγος κ. Χατζηβασιλείου Τάσος μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξ αρχής δεν ήθελε να κάνει έρευνες” επισήμανε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής, ο Ερντογάν από τη μία ήθελε να δείξει πως δεν φοβάται και δεν δειλιάζει, απέναντι στις επιταγές της Ευρώπης και από την άλλη θέλει να στείλει σαφές μήνυμα αναθεωρητισμού στην ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας να “μαρκάρει” τη θαλάσσια περιοχή.

“Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε με όλα τα μέσα, διπλωματικά, ορθώνοντας ένα μεγάλο τείχος στην Τουρκία και τις προκλήσεις της.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε τη νέα πολιτική έπειτα από την επιλογή της Αθήνας να υπογράψει συμφωνία με την Αίγυπτο στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών.

Δεν έχει νομικά εργαλεία για να αντιταχθεί στις συμφωνίες που έχει κάνει η Αθήνα.

Δεν θεωρώ πως θα κάνει θερμό επεισόδιο, διότι ξέρει ότι η Ελλάδα είναι μετρήσιμη και υπολογίσιμη δύναμη και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα.

Το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες γιατί τα ελληνικά σκάφη είναι διαρκώς δίπλα του και τα συστήματά τους παρεμποδίζουν το Oruc Reis από το να συλλέξει τα οποιαδήποτε στατιστικά δεδομένα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα”.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο βουλευτής και διεθνολόγος κ. Χατζηβασιλείου παρακάτω: