Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «ΣυνεχίΖΩ» Αναστασία Σπυρίδου, με αφορμή της ημέρας αυτής φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη τονίζοντας «πως ο καρκίνος είναι εδώ, αλλά εμείς έχουμε τη δύναμη να τον αντιμετωπίσουμε. Ο καρκίνος μπορεί να γίνει μια χρόνια νόσος αν τον ανακαλύψουμε νωρίς, οπότε η πρόληψη είναι απαραίτητη» τόνισε.

Η κ. Σπυρίδου αναφέρθηκε στις προληπτικές εξετάσεις, και στις εξελίξεις της επιστήμης που βοηθούν στην καταπολέμηση της νόσου. «Απαιτούνται τρία βήματα, η εγρήγορση η δική μας, η απεικονιστική εξέταση και τρίτων τα εφόδια της επιστήμης που είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε η Αναστασία Σπυρίδου: