Απο σελίδα του αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νομαρχειο της Αλεξάνδρουπολης ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενακη, τον υφυπουργό Σταύρο Κελετση, τον βουλευτή Έβρου, Χρήστο Δερμεντζοπουλο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Άνδρεα Λυκουρέζο, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και εκπροσώπων φορέων του Δήμου.
Μετά τις τοποθετήσεις των φορέων, στην τοποθέτηση του το υπουργείο και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκαν να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Συγκεκριμένα για το ζωικό κεφάλαιο η καταγραφή θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου και μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η εξόφληση των παραγωγών. Αποφασίστηκε επίσης να διατεθεί από την πλευρά του υπουργείου πίστωση ύψους 3 εκατομμυρίων € για την προμήθεια ζωωτροφων προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους για το πρώτο διάστημα των 3 μηνών.
Οι αποζημιώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις: μέσω του ΕΛΓΑ για την φυτική και ζωική παραγωγή και μέσω της κρατικής αρωγής όσον αφορά στις υποδομές και στον αγροτικό και κτηνοτροφικό εξοπλισμό. Είναι γεγονός ότι οι ημέρες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες.
Οι ζημιές στο Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι τεράστιες. Οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη φανεί στο σύνολο τους. Υπάρχει δέσμευση από την δημοτική αρχή τόσο από εμένα όσο και από τον δήμαρχο Ι. Ζαμπουκη ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ενίσχυσης προς την πολύπαθη αυτή περιοχή ώστε να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητα και η ανάπτυξη που της αξίζει. Στόχος μας είναι να στηθούν και πάλι βιώσιμα νοικοκυριά ώστε να μείνουν οι νέοι στην περιοχή μας.»
Φωτορεπορτάζ Γιώργος Χονδρόπουλος