Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες επιχείρησε το βράδι της Τετάρτης το κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας Ηλία Δαστέριδη ήταν μια δύσκολη νύχτα με πολύ μεγάλο όγκο νερού και πολλές καταστροφές σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές που προκλήθηκαν αφορούσαν την βόρεια πλευρά του οικισμού του Απαλού, την ευρύτερη περιοχή των Δικέλλων και πιο συγκεκριμένα το παραλιακό μέτωπο από την Μάκρη έως και την Μεσημβρία. Τεράστιες καταστροφές σημειώθηκαν και στις Ιρλανδικές διαβάσεις με πλήρη καθίζηση του εδάφους.

Στην Αγία Παρασκευή προκλήθηκε καθίζηση στην γέφυρα καθώς και αρκετές αλλοιώσεις στα τεχνικά φρεάτια.

Ο κ. Δαστερίδης επιβεβαίωσε την παραβίαση της προστατευτικής κορδέλας από Βούλγαρο πολίτη, ο οποίος μάλιστα εγκλωβίστηκε στο όχημα του Δίκελλα με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του.

Τα συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται στο πόδι από το νωρίς πρωί της Πέμπτης ενώ οι εργασίες επισκευής/αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή.

Ακούστε τι είπε για τις καταστροφές λόγω της βροχόπτωσης ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης:

Γιώργος Χονδρόπουλος