Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπουκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. Τον κ. Ανδρουλακη συνόδευε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Η περιοδεία του κ. Ανδρουλάκη συνεχίστηκε στο χωριό Μελία όπου μαζί με τον δήμαρχο συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής μέχρι και την τελευταία στιγμή που δόθηκε η σύσταση εκκένωσης από το 112.

Νωρίτερα το μεσημέρι τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπουκη επισκέφθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τις πρόσφατες πολλαπλές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τον δήμο μας. Ο κ. Ζαμπουκης του ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς μέσω του ορθού συντονισμού της πολιτικής προστασίας, ειδικά στο κομμάτι των οργανωμένων απομακρυνσεων από τους οικισμούς που κινδύνευσαν. Τόνισε πως ο δήμος τοποθέτησε 5 δεξαμενές νερού στον αερολιμένα Δημόκριτος προκειμενουν να ανεφοδιάζονται άμεσα τα πτητικά μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ειδάλλως θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Κατέληξε πως κύριος στόχος του δήμου είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και πως παρά τα πολλαπλά μέτωπα και τις 5 συνεχείς ημέρες πυρκαγιών η απώλεια περιουσιών ήταν αναλογικά πολύ μικρή.

Γιώργος Χονδρόπουλος