Ο αερολιμενάρχης του «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη και μίλησε για την έλλειψη δεξαμενών καυσίμων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης που θα έπρεπε να κατασκευαστούν εδώ κι ένα χρόνο σύμφωνα με νόμο που προβλέπει τη δημιουργία αποθηκών καυσίμων στα αεροδρόμια, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι μεγάλης, μέσης ή χαμηλής κυκλοφορίας.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα κι έχει δημιουργήσει προβλήματα στο αεροδρόμιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πέρυσι το καλοκαίρι οι Γαλλοεβραίοι τουρίστες προσγειώθηκαν στην Καβάλα κι όχι εδώ. Είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η κατασκευή δεξαμενών καυσίμων είναι πολύ κοστοβόρα και δεν συμφέρει σε καμία εταιρεία να επενδύσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης που είναι χαμηλής και μεσαίες εμπορικής κίνησης. Αυτό θα μπορούσε να λυθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση. Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι πως το θέμα πρέπει να λυθεί σύντομα γιατί θα χαθεί κι άλλη τουριστική περίοδος» είπε ο κ. Ζαντανίδης τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες και τουριστικοί πράκτορες που θέλουν να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο για να λυθεί το ζήτημα απαιτείται πολιτική βούληση μια και το πρόβλημα αφορά το 80% των κρατικών αεροδρομίων της χώρας.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Στέλιος Ζαντανίδης: