Δεύτερο κύμα παραχωρήσεων αεροδρομίων σε ιδιώτες προετοιμάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου «υπερταμείου» που ανέλαβε την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου που περιλαμβάνει και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Στέλιος Ζαντανίδης στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ούτε και για τα υπόλοιπα 23 αεροδρόμια ανά την Ελλάδα όπως και δεν υπάρχει και καμία διαδικασία που να έχει προκηρυχθεί από την κυβέρνηση για τη διαχείριση των αεροδρομίων».

«Υπάρχει γενικά αεροπορικό ενδιαφέρον για τα αεροδρόμια της Ελλάδας όχι μόνο από τη Fraport αυτό είναι κάτι πραγματικό. Αλλά αν δεν ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο, αν δεν κατατεθούν προσφορές, για ποια αεροδρόμια δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα» σημείωσε.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υποδομών, προωθείται η κατάρτιση από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης» για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που δεν παραχωρήθηκαν στη Fraport, μεταξύ αυτών και της Αλεξανδρούπολης, εξετάζοντας δύο σενάρια:

Της άμεσης μακροχρόνιας παραχώρησης σε ιδιώτες.

Της ανάπτυξης των αερολιμένων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

‘Όλα τα αεροδρόμια που εξετάζονται είναι: Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Νέας Αγχιάλου, Καλαμάτας, Αραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελλόριζου.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Στέλιος Ζαντανίδης: