Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των σχεδίων βελτίωσης, ένα πρόγραμμα που είναι η ναυαρχίδα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και σε σχέση με την αρχική διαβούλευση για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ήταν μικρή έως και απειροελάχιστη, αφού είχαν εγκριθεί μόνο 27 εκ. ευρώ ενώ οι αιτήσεις έφταναν τα 120 εκ. ευρώ.

Στην πορεία, μετά από διαβούλευση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σταύρος Βαβίας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3, στον Σάκη Σταυρίδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διπλασίασε τον προϋπολογισμό για όλες της Περιφέρειες της χώρας. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα να φτάσει ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ στα 60 εκ. ευρώ.

«Κάποιοι λένε ότι αυτό το ποσό είναι ικανοποιητικό. Αν όμως δούμε την ουσία του πράγματος οι αγρότες που εντάσσονται είναι ένας στους δύο. Στις 1700 αιτήσεις είχαμε 850 επιτυχόντες. Άρα πολλοί έμειναν απ’ έξω. Στο νομό Έβρου ειδικά έχουμε ένταξη γύρω στο 40 – 45%» σημείωσε.

Από δω και πέρα, πρέπει να τελειώσει η διαδικασία των ενστάσεων και μετά θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα που σύμφωνα πάλι με τον Σταύρο Βαβία για την περιοχή του Έβρου δεν θα είναι και πάλι ικανοποιητική.

«Θα πρέπει να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα ποσοστά εντάξεων ειδικά για νέους αγρότες στις ακριτικές περιοχές, που ήταν η τελευταία τους ελπίδα για να ασχοληθούν με τη γεωργία» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σταύρος Βαβίας: