Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη φιλοξενήθηκε σήμερα ο Λαγανόπουλος Σωτήρης, διευθυντής προγράμματος Active Citizens funs και διευθυντής προγραμμάτων και δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη με αφορμή την παρουσίαση των δύο νέων προγραμμάτων Active citizens fund που θα γίνει σήμερα  Τετάρτη 29 και αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην Ξάνθη.

Τα προγράμματα αυτά έχουν να κάνουν με την  «Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά» και την «Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εξήγησε ο κ. Λαγανόπουλος

Στόχος του Roadshow είναι να δώσει τη δυνατότητα σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών (ΜΚΟ, ΑΜΚΕ, Κοιν.Σ.Επ, σύλλογοι, σωματεία, Ιδρύματα κ.α.) να μάθουν για το πρόγραμμα Active citizens fund, τις νέες προσκλήσεις ενδιαφέροντος και τον τρόπο συγγραφής προτάσεων χρηματοδότησης για έργα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά μέσα από δύο σεμινάρια.

Η πρόσκληση «Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά» με διαθέσιμη χρηματοδότηση € 1.000.000, στοχεύει να υποστηρίξει έργα που θα ενισχύουν τη συμμετοχή των πολιτών σε δημόσιες συζητήσεις και διαδικασίες λήψης αποφάσεων, θα προάγουν τον εθελοντισμό και θα ευαισθητοποιούν τους πολίτες σχετικά με τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα και την ορθή χρήση των ΜΜΕ.

Η πρόσκληση «Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», με διαθέσιμη χρηματοδότηση € 2.494.600, στοχεύει να υποστηρίξει έργα που θα ενισχύουν τη συνηγορία, θα ευαισθητοποιούν και θα εκπαιδεύουν τους πολίτες καθώς και ειδικά κοινά και θα προάγουν τη συνεργασία φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών με ΜΜΕ για την προώθηση ζητημάτων σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η εκδήλωση της παρουσίασης θα φιλοξενηθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, Αντίκα 7, Ξάνθη.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Λαγανόπουλος Σωτήρης: