Έκτακτη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης Run Greece Alexandroupolis παραχώρησαν οι υπεύθυνοι.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης που μίλησε για τον κύριο στόχο της διοργάνωσης που δεν είναι άλλος παρά η συγκέντρωση χρημάτων για τους πυρόπληκτους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως μετά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης εξήγησε πως το Run Greece έχει καταστεί πλέον ένας θεσμός για την περιφέρεια, που πέρα από την άθληση, την κοινωνικοποίηση προσφέρει και ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες. Εξήγησε πως η περιφέρεια παραμένει αρωγός στον ΣΕΓΑΣ και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και αφιερώνει τις δυνάμεις της στην ορθή εκτέλεση της αθλητικής αυτής γιορτής.

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Χατζηβασιλείου είπε πως τώρα είναι η ώρα που το μαύρο έχει καλύψει την καθημερινότητα των Εβριτών να αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει λίγο χρώμα και εξήγησε την επιθυμία του οργανισμού να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να βάλουν και οι ίδιοι ένα μικρό λιθαράκι στην ενίσχυση των πυρόπληκτων. Όπως τόνισε το μότο της διοργάνωσης είναι :«Τρέχουμε για τους πυρόπληκτους».

Το μέλος της ΕΑΣ του ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, Άννα Χωρινού κάλεσε τους πολίτες να γραφτούν στην διοργάνωση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και ζήτησε δημόσια από τον κ. Χατζηβασιλείου να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη διοργάνωση και στην Θεσσαλία προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά και οι πολίτες της πολύπαθης αυτής περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Αυγερινός Μεσινέζης και ο εκπρόσωπος του συλλόγου Δρομέας Θράκης Κώστας Πατερόπουλος εξήραν τον θεσμό του Run Greece εστιάζοντας στην μεγάλη ανάπτυξη του δρομικού κινήματος τα τελευταία χρόνια.

 

Γιώργος Χονδρόπουλος