Μέσα από μια φανταστική συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, η Εβρίτισσα μουσικός Μόνικα Καμπασελέ παρουσίασε τον νέο της δίσκο μαζί με το μουσικό της σχήμα Grecofuturisme. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του δίσκου στην Ελλάδα και η νεαρή Μόνικα επέλεξε πρώτα την πόλη που μεγάλωσε και στην συνέχεια μια μικρή περιοδεία σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μαζί της στο πιάνο ο Dexter Goldberg, στο κοντραμπάσο ο Cyril Drapé και στα ντράμς ο Théo Moutou. Λόγω υποχρεώσεων ο βασικός κιθαρίστας Hugo Corbin δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η Μόνικα Καμπασελέ γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ελληνικής φιλολογίας και μεταπτυχιακή απόφοιτος του τμήματος μουσικολογίας με ειδίκευση “Τζαζ και νέες τεχνολογίες” στην Αθήνα. Εδώ και 4 χρόνια διαμένει στο Παρίσι, όπου κάνει ανώτατες σπουδές πάνω στο τζαζ τραγούδι, την ενορχήστρωση, αρμονία και παιδαγωγικά ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ως τραγουδίστρια σε διαφορετικά μουσικά σχήματα, με περιοδείες σε Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γερμανία και άλλες, ενώ είναι και δασκάλα τραγουδιού.

Μιλώντας στον Sferikos 99.3, αμέσως μετά την συναυλία, η Μόνικα είπε πως ήταν ελαφρώς ανχωμένη καθώς ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε την μουσική που ενορχήστρωσε στην Ελλάδα και δεν γνώριζε πως το κοινό της πόλης που μεγάλωσε μπορούσε να την αγκαλιάσει τόσο σφιχτά. Μίλησε για το πρώτο της δίσκο και ειδικά για τα τζάζ κομμάτια στα ελληνικά, λέγοντας πως ήταν η λύση που βρήκε προκειμένου να δημιουργήσει κάτι αυθεντικό για εκείνη, ήταν να χρησιμοποιήσει τις ρίζες της και τις μεταφέρει και τις εκφράσει με τον δικό της τρόπο μέσω της μουσικής. Η Μόνικα αποκάλυψε πως σκέφτεται να δημιουργήσει και έναν δεύτερο δίσκο αλλά οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και πως χρειάζονται περίπου 2 χρόνια μέχρι να συγκεντρώσει όλο το υλικό που χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο.

Επόμενοι σταθμοί στην περιοδεία της Μόνικας Καμπασελέ και του Grecofuturisme:

  • 21 Νοεμβρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων στην Κομοτηνή
  • 22 Νοεμβρίου στο Καφωδείο Ελληνικό στην Θεσσαλονίκη
  • 23 Νοεμβρίου στο Half-Note Club στην Αθήνα

Ακούστε τι είπε η Μόνικα Καμπασελέ, λίγα λεπτά με το πέρας της συναυλίας στην Αλεξανδρούπολη:

Γιώργος Χονδρόπουλος