Για μια περίπλοκη κατάσταση που έχει δομηθεί γύρω από την μεταφορά της Νοσηλευτικής σχολής από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Φώτιος Μάρης για να προσθέσει πως όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά “λένε” πως η σχολή δεν είναι βιώσιμη στην πόλη των Κάστρων.

Δήλωσε πως κανείς δεν γνωρίζει αν το εγχείρημα της σχολής Ψυχολογίας θα είναι επιτυχημένο και αν θα έχει την ίδια μοίρα με την σχολή νοσηλευτικής παρ’ όλα αυτά εξήγησε πως θα προσπαθήσουν να ενδυναμώσουν την σχολή όσο μπορούν σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις που τον κατηγορούν ότι με την απόφαση αυτή το ΔΠΘ πλήττει οικονομικά τον Δήμο Διδυμοτείχου απαντά πως τις θεωρεί υπερβολικές και πως δεν βοηθάνε καθόλου. Όπως τόνισε και δεδομένου ότι η σχολή νοσηλευτικής φιλοξενεί ελάχιστους φοιτητές κάθε χρόνο δεν πρόκειται για “αποψίλωση” της πόλης.

«Οι πόλεις που φιλοξενούνε φοιτητές πρέπει να παρέχουν και συγκεκριμένες υπηρεσίες καθώς οι νέοι που έρχονται να σπουδάσουν έρχονται να ζήσουν το όνειρο το φοιτητικό» είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας πως για αυτό είναι υπεύθυνες οι τοπικές κοινωνίες.

Ακούστε όσα είπε αναλυτικά ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτιος Μάρης:

Γιώργος Χονδρόπουλος