Την αρωγή του Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υλοποιήσουν από κοινού ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εντοπίζει τα οχήματα που κινούνται αντίθετα στην ροή της κυκλοφορίας ζήτησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης.

Στην συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Ιωάννη Ζαμπούκη και τον υπεύθυνο θεμάτων πολιτικής προστασίας Ηλία Δαστερίδη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα πρόσφατα ατυχήματα που προκαλούνται από τους παράνομους διακινητές και εξήγησαν πως τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κατασκευάσουν μια συσκευή με λέιζερ αισθητήρες που θα μπορεί εύκολα να ανιχνεύει όσους κινούνται αντίθετα και παράλληλα να ενημερώνει άμεσα τις αρχές, με στόχο να αποτραπούν δυστυχή συμβάντα.

Όπως εξήγησαν τα μέλη του Συλλόγου δια του προέδρου, Γιάννη Μπουρκελή υπάρχει μια ομάδα εντός του συλλόγου που μπορεί εντός λίγων εβδομάδων να κατασκευάσει την συσκευή και να την τοποθετήσει σε καίρια σημεία πιλοτικά αρκεί να βρεθεί η χρηματοδότηση για την αγορά των υλικών που απαιτούνται.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα με  τον Δήμαρχο να δεσμεύεται για την εύρεση χρηματοδότησης καθώς και για μια νέα συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης.

Γιώργος Χονδρόπουλος