Συνεχίζουν ασταμάτητες οι ροές τούρκων και βούλγαρων τουριστών προς την περιοχή της Θράκης και ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης παρά το γεγονός ότι έχει τελειώσει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος. Ο λόγος είναι το ότι ο καιρός παραμένει καλός οπότε ολοένα και περισσότεροι ξένοι τουρίστες επιλέγουν την περιοχή μας ακόμη και για μια μικρή διαφυγή το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με την διαμόρφωση της πληρότητας την εορταστική περίοδο που πλησιάζει, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θράκης, Απόστολος Παλακίδης, εξηγεί πως σταθερά η Αλεξανδρούπολη αποτελεί τον νούμερο ένα πρωτοχρονιάτικο προορισμό των Τούρκων και των Βούλγαρων οπότε για άλλη μια σεζόν περιμένουμε υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα καταλύμματα της περιοχής μας.

Ειδικά την γιορτή των Χριστουγέννων περιμένουμε και επισκέπτες από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δεδόμενου των τριημέρων και τετραημέρων που θα σχηματιστούν.

Ερωτώμενος για τον αντίκτυπο των προσφατων πυρκαγιών στις τουριστικές ροές ανέφερε πως ίσως επηρεάσει την απόφαση και την αντίληψη ορισμένων ομαδών πελατών μέσα στο χειμώνα. Για το ερχόμενο καλοκαίρι πάντως θεωρεί πως το ζήτημα θα έχει ξεπεραστεί με την αρωγή των επαγγελματιών και της αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την “χαλαρή” βίζα που ανακοινώθηκε για 7 ελληνικά νησιά, ο κ. Παλακίδης ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σημαντικά και την Θράκη που έχει πολύ μεγάλη κάτι αντίστοιχο.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης:

Γιώργος Χονδρόπουλος