Για πρωτοφανή γεγονότα που οδηγούν τους αγρότες και πάλι στους δρόμους μιλά ο πρόεδρος του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόμματος Ελλάδοας, Βάκης Τσιομπανίδης αναφερόμενος παράλληλα στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Όπως εξήγησε πάνω το 50% των αγροτικών επιδοτήσεων έχουν κάνει φτερά. Για αυτό κατηγορεί τις δύο ανάδοχες εταιρίες που πήραν την εργολαβία, δεν είχαν ξαναασχοληθεί με το ζήτημα και προχώρησαν σε πολλά λάθη στην μοιρασιά.

Κάνει αναφορά σε μια διαδικάσια “πινγκ-πονγκ” με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να κατηγορεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ όποτε ξεκινά ένα γαϊτανάκι παραιτήσεων εκτός βεβαίως του προέδρου που δηλώνει μη κομματικό στέλεχος και λέει ότι θα παραμένει έως το 2025. Από την πλευρά του όπως λέει ο κ. Τσιομπανίδης ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε οριζόντια μείωση σε όλα τα δικαιώματα των αγροτών και για αυτό άλλωστε εμφανίστηκε πλεόνασμα της τάξης των 180 εκατομμυρίων, χρήματα που έπρεπε να είχα δοθεί αλλά φυσικά παραμένουν στο ταμείο του οργανισμού. Σε περίπτωση βέβαια που δεν δοθούν θα πρέπει να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία και δόθηκαν αρχικά.

Μιλώντας με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους όλης της χώρας, ο κ. Τσιομπανίδης μεταφέρει ένα ισχυρά αρνητικό κλίμα που θα προκαλέσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στην περιφέρεια ΑΜΘ όσο και στο ίδιο το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην οικονομική αποψίλωση του κλάδου.

Όπως τόνισε πρέπει άμεσα να γίνει συμπληρωματική πληρωμή και οι αγρότες να λάβουν άμεσα τα χρήματα τους πριν αυτά επιστρέψουν στην Ε.Ε.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης:

Γιώργος Χονδρόπουλος