Ξεκίνησαν οι διεργασίες του 2ου Νοσηλευτικού Συνεδρίου Α.Μ.Θ  και του 2ου Νοσηλευτικού Συνεδρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΠΓΝΑ, με περισσότερες από 800 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα καθώς και την δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Στόχος του συνεδρίου αποτελεί η παρουσίαση προσφάτων επιστημονικών ερευνών στο χώρο της νοσηλευτικής, αλλά και η δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, για την αρτιότερη ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα της νοσηλευτικής επιστήμης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε Νοσηλευτές σε Πανελλήνιο Επίπεδο και αποτελεί θεσμό για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και για την ευρύτερη Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, ενισχύοντας την εκπαίδευση των νοσηλευτών αλλά και αναδεικνύοντας το ρόλο των Νοσηλευτών.

Την Παρασκεύη 24 Νοεμβρίου διεξάχθηκε  Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα το «Wait & See- Πρώιμη Παρέμβαση» καθώς και γενικότερα Ιατρικά θέματα όπως η Ιατρική ακριβείας και η Ενδοκρινολογική Βάση του Στρες και η Διαχείρισής του. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για παιδιά ασθενείς με καίρια ζητήματα όπως η διαχείριση μετεγχειρητικού πόνου και η ανίχνευση παιδικής κακοποίησης. Συζητήθηκαν θέματα εξυχρονισμού και επικαιροποίηση του ΕΣΥ και τέθηκαν διεθνής στόχοι για την ασφάλεια των ασθενών. Την 2η ημέρα πραγματοποιήθηκαν βιωματικά φροντιστήρια με κορυφαίο αυτό της προληπτικής εκκένωσης του Π.Γ.Ν.Α. λόγω πυρκαγιάς.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε η Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Π.Γ.Ν.Α.

Ακούστε τι είπε για το συνέδριο η διευθύντρια της Νοσηλευτικής, Εύα Φώτη: