Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων της ΑΜΘ, Κώστας Βενετίδης μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Αναφέρθηκε στην σύμβαση που θα υπογράψει η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ με εταιρεία χειριστών drones, τα οποία θα παραχωρηθούν στην Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το ένα drone θα επιτηρεί την περιοχή του δάσους της Δαδιάς και το άλλο τις δύσβατες περιοχές της Ροδόπης.

Μίλησε επίσης για τις όλες συναντήσεις που προκαλεί η διοίκηση της περιφέρειας σχετικά με το κομμάτι της πρόληψης, όπως την πιο πρόσφατη στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” όπου ενημερώθηκαν για τα εναέρια μέσα που ήδη βρίσκονται στην περιοχή μας.

Κατέληξε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διοίκηση της περιφέρειας, ο ίδιος και ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης αγωνίζονται να διασφαλίσουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, ειδικά την περιοχή του Έβρου που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα πέρυσι.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: