Για άλλη μια φορά Α’ και Β’ ΕΛΜΕ ενώσαν τις δυνάμεις τους και προχωρήσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Β’ εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην πρόταση για λειτουργία των λυκείων ως γυμνασίων με λυκειακές τάξεις. Στόχος τους να προκαλέσουν μια συνάντηση με την Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. κοινοποιώντας σχετικό έγγραφο που απαιτούν να αποσύρει την πρότασή της για την μετατροπή Λυκείων σε Λυκειακές τάξεις.

Μαρία Δουλούδη: πρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Έβρου

Καταγγέλλουν τέτοιες πρακτικές, διότι δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα όπως:
• Ακατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες μάθησης
• Αδιαφορία για τις μαθησιακές δυσκολίες καθώς αλλάζει η δυναμική των τμημάτων σε βάρος όλων των μαθητών.
• Αδιαφορία για την η πολυπολιτισμική σύνθεση των τμημάτων στα σχολείο όπου επιχειρείται η μετατροπή σε Λυκειακές Τάξεις κάτι που καθιστά αναποτελεσματική την οποιαδήποτε μαθησιακή παρέμβαση.
• Ανατροπή της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, καθώς δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα ωρών και επομένως αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία.
• Απορρύθμιση στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων.
• Ανατροπή στον προγραμματισμό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Χάρης Κουσινίδης: πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Έβρου

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν και εκπρόσωποι των μαθητικών συλλόγων ζητώντας να παραμείνουν τα σχολεία ως έχουν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ήταν και η αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών με την Νίκη Δραμανίδου να κάνει αναφορά στα συνολικά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Νίκη Δραμανίδου: μέλος αγωνιστικής συσπείρωσης εκπαιδευτικών

Και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν την προστασία και ενίσχυση κάθε σχολείο του ακριτικού Έβρου

Πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί κάθε σχολείο στην ακριτικής μας περιοχή

Ξένια Δευτεραίου: αναπληρώτρια εκπαιδευτικός

Γιώργος Χονδρόπουλος