«Υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μέλλον της Σαμοθράκης και πρέπει αυτή η συγκυρία να αποτελέσει αφορμή να εκτιναχθεί το νησί πολύ ψηλά» είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3, με αφορμή το διαδημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο έκανε λόγο για παρασκήνιο και γκρίνιες που δεν ακούστηκαν και αναφέρθηκε ακόμα και στην αποχώρηση του πρώην δημάρχου Γιώργου Χανού από τη συζήτηση.

«Την ατζέντα των θεμάτων την καθόρισε ο δήμος της Αλεξανδρούπολης  και όχι η δημοτική αρχή της Σαμοθράκης κι αυτό φάνηκε γιατί πρώτο θέμα συζήτησης που μας απασχόλησε πολύ χρόνο ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του Αιγαίου και στο τέλος όταν είμασταν όλοι κουρασμένοι συζητήσαμε για τα προβλήματα της Σαμοθράκης» σημείωσε.

Αναφέρθηκε ακόμα ο Παύλος Μιχαηλίδης, στις ανησυχίες των επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού για θέματα υγιεινής μετά τις πλημμύρες αφού καταστράφηκαν τα δίκτια αποχέτευσης, επισημαίνοντας πως στο παρασκήνιο έλεγαν πως η συνεδρίαση του διαδημοτικού συμβουλίου δεν ήταν αυτό που περίμεναν.

Μίλησε ακόμα και για «ομηρία» της δημοτικής αρχής από την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς «εξαρτάται» από αυτούς για την παροχή τόσο οικονομικής βοήθειας όσο και τεχνογνωσίας για την αποκατάσταση των υποδομών του νησιού.

Παράλληλα, σχολίασε τις ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και μίλησε για «τουρισμό δύο ταχυτήτων» στην Περιφέρεια ΑΜΘ, συγκρίνοντας τη Σαμοθράκη με το Θάσο, λέγοντας πως η «Σαμοθράκη απομονώνεται τουριστικά».

Ο ίδιος άλλωστε για να αποκτήσει το νησί τουριστική αυτονομία έκανε πρόταση για τη δημιουργία αεροδρομίου στο νησί.

 

Ακούστε τι είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης: