Ο Παύλος Μιχαηλίδης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 από τον Σάκη Σταυρίδη με αφορμή το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη και που σύμφωνα με τον ίδιο, «τείνει να γίνει το νούμερο ένα πρόβλημα αφού και ο πληθυσμός και τα αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί χωρίς να δίνονται λύσεις».

«Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέσης της και δεν είχε και προεκλογικά ξεκάθαρο σχέδιο. Ειδικά για την οδό Κύπρου, έγιναν συζητήσεις, άφησε ο δήμαρχος υπονοούμενα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα ανοίξει και σήμερα φέρνει μια νέα πρόταση και προτείνει την αντιδρόμηση της οδού Καραϊσκάκη με φορά νότια (προς την παραλιακή οδό)» εξήγησε ο Παύλος Μιχηαλίδης.

Μάλιστα είπε, πως η δημοτική αρχή εκτιμά, ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή παρέμβαση, θα βελτιώσει το επίπεδο κυκλοφορίας και ασφάλειας επί της κεντρικής περιοχής της Αλεξανδρούπολης και θα εξομαλύνει τις δυσκολίες σύνδεσής της με την παραλιακή οδό.

Ωστόσο ο ίδιος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Το φανάρι που θα χρειαστεί να τοποθετηθεί στην συμβολή με την Βασιλέως Αλεξάνδρου (αντίστοιχα υπάρχει σήμερα φανάρι στην συμβολή με την Λ.Δημοκρατίας) δεν θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό ζήτημα στην παραλιακή οδό, της οποίας το πλάτος έχει στενέψει δραματικά με ευθύνη της δημοτικής αρχής;

Η Αστυνομική διεύθυνση και η τροχαία κατά διαστήματα απαγορεύουν την διέλευση οχημάτων για υπηρεσιακούς λόγους.

Με αυτή την συνθήκη μπορεί αυτός ο δρόμος να αποτελέσει τον βασικό οδικό άξονα προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης;

Η παράλληλη της Καραϊσκάκη οδός Μεσολογγίου, με φορά επίσης προς την παραλία θα παραμείνει ως έχει;

Έχει εξεταστεί η δυνατότητα στροφής βαρέων οχημάτων προς την παραλιακή οδό και με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, σε σχέση με το μειωμένο πλάτος της Βασιλέως Αλεξάνδρου;

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης: