Εν μέσω των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν δωρεάν τη θεατρική παράσταση “Γκιαούρ Ισμήρ – Η άπιστη πόλη”, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στις 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Γκοτζιά, στις Φέρες.

Ο Εβρίτης Ηθοποιός Παύλος Λουτσίδης και ο Σκηνοθέτης Αντώνης Κρόμπας μίλησαν σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου.

Ακούστε όλα όσα ανέφεραν παρακάτω:

 

Το χρονικό της παράστασής μας διατρέχει την περίοδο της αρμονικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών της εγγύς ανατολής, τον άκρατο ενθουσιασμό των Eλλήνων για την απόβαση του ελληνικού στόλου στα μικρασιατικά παράλια και τέλος την τραγική κατάληξη του ελληνισμού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες γυρεύοντας απάνεμο λιμάνι και καταφύγιο στα όχι και τόσο φιλόξενα χώματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σκοπός της παράστασής μας δεν είναι ούτε να εξάψει έχθρες και μισαλλοδοξίες ούτε να θρέψει ρεβανσιστικές αντιλήψεις αλλά να μνημονεύσει την αξεπέραστη ομορφιά και τον αέναο πολιτισμό της Ιωνικής γης.

Τέλος ευελπιστεί να θυμίσει σε κάποιους και να γνωρίσει σε κάποιους άλλους ότι κάποτε σε εκείνα τα χώματα γράφτηκε η πιο όμορφη ιστορία..σελάμσοϋλέ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Αντώνης Κρόμπας
Πρωτότυπη μουσική : Πέτρος Σακελλίου
Σκηνικά κουστούμια : Εμ.Αλφιέρη
Επιμέλεια κίνησης : Στράτος Λύκος
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Παύλος Λουτσίδης
Ερμηνεύουν : Βίβιαν Κοντομάρη- Μαρίνα Σαμάρκου
Μουσικοί : Πέτρος Σακελλίου
Αγγέλικα Παπανικολάου
Νίκος Σταθάκης