Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη, μίλησε ο Πασχάλης Χριστοδούλου με αφορμή το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Σουφλί, μια εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός,  και διοργανώνεται από τον Σύλλογο του Στάφυλου

Φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι λιτές λόγω του πρόσφατου θανάτου του Αθανάσιου Μπέλλα, που ήταν και μέλος του Συλλόγου «Στάφυλος».

Την παραμονή του Αγίου Τρύφωνα, δηλαδή αύριο το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί αγιασμός και αρτοκλασία και το πρωί του Σαββάτου κυριώνυμη ημέρα του εορτασμού θα τελεστή Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα κι αγιασμός.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πασχάλης Χριστοδούλου στο Σουφλί το Σάββατο δεν θα λειτουργήσει καμία άλλα εκκλησία και όλοι οι ιερείς θα βρεθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα.

Η εκδήλωση κάθε χρόνο έχει σκοπό να αναδείξει τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μέσα από όλα όσα έχουν να κάνουν με το σταφύλι, το κρασί και το τσίπουρο, αλλά φέτος λόγω του πένθους που προαναφέραμε θα περιοριστεί μόνο το τυπικό τελετουργικό.

 

«Τσουχτερά τα πρόστιμα για τη διάθεση χύμα τσίπουρου»

Με αφορμή αυτής της ραδιοφωνικής συνέντευξης ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκύπτουν από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διάθεση του χύμα τσίπουρου.

Όπως είπε «ήδη συνεργεία της Περιφέρειας ενημερώνουν τους καταστηματάρχες πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή και θα επιβληθούν από την πρώτη φορά της παράβασης, πρόστιμα τσουχτερά που ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ».

 

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Πασχάλης Χριστοδούλου: