Στις Φέρες θα πραγματοποιηθεί η εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, με τίτλο: «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος: η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ», την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Καταστήματος Φερών, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

H πόλη των Φερών είναι μία εκ των τεσσάρων πόλεων της Ελλάδος και η μοναδική στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που επιλέχθηκαν για την πραγματοποίηση των φετινών εσπερίδων της ΔΟΒ.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν:

– Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι

– Την ποιότητα του προϊόντος

– Τα πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

– Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι

– Τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Το επίπεδο των ομιλητών και η γνώση τους στην αγορά και καλλιέργεια βαμβακιού συνηγορούν ώστε να γίνει μια επιτυχημένη εσπερίδα και να βγουν περισσότερο ενημερωμένοι και ωφελημένοι οι βαμβακοπαραγωγοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης και κατ’ επέκταση του Ν. Έβρου.

Η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους πλήρεις εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τελευταίου τριμήνου, με ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας και έντυπου/ηλεκτρονικού πιστοποιητικού ενώ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της υγειονομικής πανδημίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας κ.λ.π.).

Ακούστε όλα όσα ανέφερε στον Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΒ κ. Νίκος Κουρκούτας:

Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές με ένα κλικ:

Πρόσκληση – πρόγραμμα (Φέρες) (16 03 2022)