Ξεκίνησε η λειτουργία της σχετικής εφαρμογής, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή μόνο δύο κατηγορίες δικαιούχων μπορούν να ενταχθούν, ενώ η δημοτική κοινότητα Αλεξανδρούπολης παρέχει βοήθεια για την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3 η Όλγα Βρετοπούλου, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης η εφαρμογή είναι ανοιχτοί για όσους  λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και όσοι είναι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Μέρισμα. Αργότερα, υπάρχει η πληροφορία ότι θα επεκταθούν οι δικαιούχοι.

Η αίτηση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην συμπλήρωσή της.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να εξυπηρετούνται οι δημότες Αλεξανδρούπολης μέσα από την δημοτική κοινότητα, να δίνονται πληροφορίες και να συμπληρώνονται και οι αιτήσεις. Το γραφείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα ΚΕΠ στη στοά της παλιάς δημαρχίας.

 

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος ξεπέρασαν τις 135.000.

Όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΟΤ Α) υπέβαλαν 30.054 αιτήσεις εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οι 19.827, δηλαδή ποσοστό έγκρισης 66%. Από την άλλη, όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Μέρισμα (ΚΟΤ Β) υπέβαλαν 104.934 αιτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 46.000 ή 44% επί του συνόλου. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά θα υποβληθούν περισσότερες από 2.000.000 αιτήσεις ενώ ο τελικός αριθμός δικαιούχων θα ανέλθει σε περίπου 1.300.000.

 

Ακούστε τι είπε η Όλγα Βρετοπούλου: