Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου, Αλέξανδρος Χαλκιάς, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην αύξηση της τιμής του καφέ από την αρχή της χρονιάς και έπειτα λέγοντας πως η εστίαση έχει καταφέρει και έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων αλλά η νέα αύξηση του ΦΠΑ πολύ πιθανόν να φέρει σημαντικές αυξήσεις στην καθημερινότητα των καταναλωτών. Ενδεικτικά ανέφερε πως αν π.χ. κάποιος αγόραζε τον καφέ του 4€ πλέον η τιμή θα κυμανθεί περίπου στα 4,5€.

Σχετικά με τις εξόδους σε καταστήματα εστίασης της Αλεξανδρούπολης είπε πως οι περισσότεροι επιλέγουν να βγουν για ένα καφέ το πρωί αλλά τα βράδια η πλειοψηφία πλέον επιλέγει μια ημέρα την εβδομάδα λόγω της οικονομικής στενότητας.

Μίλησε επίσης για την σημαντική ώθηση προς τα πάνω που δίνουν οι Τούρκοι τουρίστες στην περιοχή μας, ειδικά στα καταστήματα εστίασης αλλά και τα εμπορικά που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: