Στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη μίλησε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, τόσο για την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στην επίσκεψή του στο νομό Έβρου όσο και τη σημερινή κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι φορείς της περιοχής στο τελωνείο Κήπων, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ και του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού στην περιοχή, αφού τόνωσε το ηθικό των ανδρών του στρατού αλλά και των ακριτών που κατοικούν στα σύνορα.

Αναφερόμενος στη σημερινή ειρηνική διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι με το σύνθημα «σκέψου να ήταν το δικό σου παιδί», σύνθημα που ακούστηκε χθες και στην Ορεστιάδα, είπε πως ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να δώσει το «παρών» και να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, θα διαβαστεί το παρακάτω κείμενο, το οποίο θα μεταφραστεί και στα τουρκικά και θα παραδοθεί στους γείτονες.

 

«Στέλνουμε μήνυμα φιλία μεταξύ των Λαών μας.

Βρισκόμαστε εδώ Αγρότες, κτηνοτρόφοι επαγγελματίες, απλοί  πολίτες, σύλλογοι  κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή των Φερών και του Τυχερού, εμείς που μας βλέπεται και σας βλέπουμε κάθε μέρα. Είμαστε εμείς που σας λέμε καλημέρα το πρωί και εσείς καληνύχτα το βράδυ.

Που τα σύνορα και το ποτάμι  δεν μας χωρίζουν και ερχόμαστε σε εσάς και εσείς έρχεστε σε εμάς,  γιατί μας αρέσει αυτό το διαφορετικού που είμαστε.

Ήρθαμε ειρηνικά να ζητήσουμε την συμπαράσταση σας και ενώσετε την φωνή σας μαζί μας, προς κάθε κατεύθυνση στην χώρα σας, ότι οι δυο στρατιωτικοί μας θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, να επιστρέψουν άμεσα  στην πατρίδα τους.

Ας μην αφήσουμε ένα τυχαίο περιστατικό να χαλάσει αυτό που οι δυο λαοί  μαζί χτίσαμε. Τέτοια περιστατικά γινόταν πάντα και από εσάς και από εμάς και γρήγορα τερματιζόταν.

Αυτό  που γίνεται τώρα είναι άδικο και το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός».

 

Ακούστε τι είπε ο Νίκος Γκότσης: