Δύο ακόμη εκκενώσεις αποφάσισε ο δήμαρχος Ιωάννης Ζαμπούκης, κατά τις έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου προκειμένου να διασφαλίσει τις ζωές των κατοίκων των οικισμών πλησίον των οποίων ο άνεμος μετέφερε τις φλόγες.

Στις 13:50 δόθηκε η εντολή εκκένωσης για τα χωριά Δορίσκος και Μοναστηράκι ενώ λίγο αργότερα εκκενώθηκαν και τα χωριά Αμφιτρίτη και Μαΐστρος. Οι κάτοικοι που αντιμετώπισαν προβλήματα στην μετακίνηση μεταφέρθηκαν οργανωμένα στην Αλεξανδρούπολη μέσω λεωφορείων που παρείχε ο δήμος.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι και την περιοχή της Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη αλλα αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Αργά το βράδυ μάλιστα λόγω της πυρκαγιάς έκλεισαν η Εγνατία οδός και η παλιά εθνική οδός στο ύψος του οικισμού Μοναστηράκι καθώς οι καπνοί από τις φλόγες. Μισή ώρα αργότερα οι δρόμοι ήταν και πάλι λειτουργικοί.

Στις 21:40 συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. για άλλη μια φορά ύστερα από σύγκληση του δημάρχου κ. Ζαμπούκη προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της ημέρας και να τεθούν οι νέοι στόχοι για την 3η ημέρα της μάχης με τις φλόγες.

 

Γιώργος Χονδρόπουλος