Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Έβρου, Παναγιώτης Τσίρσης, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Μίλησε για την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και για την συγκέντρωση που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα στην Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας πως για να καταφέρουν οι εργαζόμενοι να “περάσουν” τα δίκαια αιτήματα τους χρειάζεται αγώνας και θυσίες.

Αναλυτικά τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ:

-Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ., προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (των δώρων).

-«Ξεπάγωμα» της διετίας 2016 – 17. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016 – 2017 κατά την οποία είχαν «παγώσει» οι μισθοί.

-Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

-Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.

-Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

-Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ «ανεβαίνουν» ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια.Μισθολογική εξέλιξη για όλους, κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.

-Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

-Αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία εντός ή εκτός έδρας.

-Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.

-Προάσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών/φορέων και των δημόσιων αγαθών.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: