Ξεκινά σήμερα στις 5.30 μ.μ. το  11o  Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαρτίου στις Φέρες του Έβρου, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Θρακικού Ελληνισμού.

Για το συνέδριο, που έχει κεντρικό μήνυμα «η Θράκη και οι Θρακιώτες υπηρετούν στο διάβα των αιώνων αξίες, αρχές και ιδανικά», μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, τονίζοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Είναι το τρίτο κατά σειρά παγκόσμιο συνέδριο Θρακών που θα διεξαχθεί στις Φέρες, αφού εκεί έγινε το 1ο και μετά πραγματοποιήθηκε σε άλλες πόλεις της Θράκης. Στο 10ο συνέδριο είχε ληφθεί η απόφαση για μόνιμη τέλεση του συνεδρίου στις Φέρες.

Ο Νίκος Γκότσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ομιλητές του συνεδρίου που είναι όλοι τους αξιόλογοι επιστήμονες. Ουσιαστικό ρόλο θα έχουν επίσης στη διεξαγωγή του συνεδρίου τα Θρακικά σωματεία που στηρίζον την «ιστορία και τον πολιτισμό» της Θράκης.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Γκότσης τα αποτελέσματα του συνεδρίου είναι μακροπρόθεσμα και αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, όπως και τα πρακτικά των προηγουμένων συνεδρίων.

Το συνέδριο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) και την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), και τη σύμπραξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Ακούστε τι είπε ο Νίκος Γκότσης: