Στις Φέρες την Κυριακή  17-12-2017 και ώρα 19:00 έγινε η φαντασμαγορική έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με το πανηγυρικό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία. Η πλατεία των Φερών έχει στολιστεί και έχει ληφθεί μέριμνα για τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα με την τοποθέτηση ανθεκτικής και κλειστής τέντας για τις  εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εκδήλωση ‘Στη γειτονιά μας Κάλαντα, σ’ όλη τη Βήρα Κάλαντα’ με τους μαθητές των Σχολείων μας να τραγουδούν τα Κάλαντα στις γειτονιές.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στην Παναγία Κοσμοσώτειρα και με τους Ιερείς έψαλλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

 

Έπειτα όλοι μαζευτήκαμε στη Χριστουγεννιάτικη Γειτονιά και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Φερών και τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη άναψαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Λίγες στιγμές νωρίτερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την πρόθεσή του το Κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης να ονομαστεί «Κολυμβητήριο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» προς τιμή του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή μας και συγκίνησε τον Δημοσθένη, την οικογένειά του, και όλους εμάς που τον θεωρούμε «παιδί μας».

Ο Νίκος Γκότσης μίλησε σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο Sferikos 99,3 και αναφέρθηκε αναλυτικά στην απόφαση αυτή του δήμου Αλεξανδρούπολης, επαινώντας ιδιαίτερα τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, ο οποίος αξίζει τόσο με τις διακρίσεις του, αλλά περισσότερο με το ήθος του κάθε τιμή.

Ακούστε τι είπε: 

 

Αγαλλίαση αισθανθήκαμε ακούγοντας τη νεανική Χορωδία του Ωδείου μας και την Δημοτική Χορωδία Φερών να τραγουδούν Κάλαντα και τραγούδια στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στην συνέχεια «Τα μερακλίδικα ξουράφια των Φερών» έκαναν επίδειξη δεξιοτεχνίας και τεχνικής δίνοντας χαρά και γέλιο στους παρευρισκόμενους.

Οι εκδηλώσεις μας συνεχίζονται με ελεύθερη είσοδο και σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε παραδοσιακά δρώμενα και έθιμα, μοντέρνους ρυθμούς, να γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα, να χορέψετε και να τραγουδήσετε μαζί μας.