Ο δημοσιογράφος – διεθνολόγος κ. Αρβανίτης Νίκος μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου για το θέμα της πανδημίας του Covid-19, καθώς και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

“Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι κλειστοί πληθυσμοί και κυρίως τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις” τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Και συνέχισε: “Είμαστε σε μια φάση που η κοινωνία δεν θέλει να πιστέψει αυτό που συμβαίνει και αυτό οφείλεται στο ότι οι διοικούντες δεν γνωρίζουν την πραγματική διάσταση του φαινομένου και δεν θέλουν να μάθουν, ζουν σε μια άλλη διάσταση.

Αυτό που συμβαίνει στον Έβρο, ο οποίος σηκώνει όλο το βάρος της λαθρομετανάστευσης μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες και ο μόνος τρόπος για να το φέρουμε σε μια ισορροπία είναι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας”.

Για το αίτημα των συνοριοφυλάκων για μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Έβρο ο κ. Αρβανίτης επισήμανε: “Καλύτερα που δεν έχουμε μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Έβρο. Η διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης όπως η πανδημική νόσος δυστυχώς πέρασε στη σφαίρα της πολιτικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα όλα να γίνονται σε κεντρικό επίπεδο και όλα από τον ΕΟΔΥ και τον κ. Αρκουμανέα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική, την λοιμωξιολογία και την επιδημιολογία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται στον κόσμο ο ΕΟΔΥ ως ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Στην ουσία ο ΕΟΔΥ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια Ένωση διαφόρων φορέων εμπορικού, επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι Τούρκοι δεν θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Γερμανία κράτησε φαινομενικά ίσες αποστάσεις, εξισώνοντας το θύτη, δηλαδή τον Τούρκο εισβολέα, με το θύμα που είμαστε εμείς που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.

Ζήτησε να συζητήσουμε τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο διεθνολόγος παρακάτω: