Συνεχίζονται οι παραιτήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας κοντά τους 50 ύστερα απο τις δύο παραιτήσεις του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και του Γιώργου Κυρίτση την περασμένη Δευτέρα. Ο Σωκράτης Φάμελλος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τους Πέτη Πέρκα και Ευκλείδη Τσακαλώτο και οι κόντρες συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

«Όταν δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη τότε είναι λύτρωση και το διαζύγιο» ανέφερε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νίκος Αργυρίου μιλώντας για τις αναταράξεις που έχουν δημιουργηθεί στο κόμμα αμέσως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Τόνισε πως δεν μπορεί ο κόσμος να ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να “αλωνίζει” με υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ παράλληλα να υπάρχει φυγή των κρατικών μετοχών από τις συστημικές τράπεζες. Εξήγησε πως οι πολίτες πρέπει να στρέψουν το βλέμμα στα πεπραγμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι αν θα μείνει ή θα φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης που σταδιακά εδραιώνεται στο κόμμα.

Σχετικά με τις ανεξαρτητοποιήσεις πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τον κρυφό διάλογο που έχει ανοίξει για ενδεχόμενη ένταξη στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απάντησε πως τα παλιά και εδραιωμένα στελέχη του κόμματος δεν επιδέχονται αμφισβήτησης όμως ήταν καθαρά δική τους επιλογή να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο ενώ ακολουθήθηκε μια ξεκάθαρα δημοκρατική διαδικασία.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα ως “αρχιτέκτονα της καταστροφής” λέει πως υπάρχει ελευθερία του λόγου και όχι φίμωση τονίζοντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει το αποτύπωμα του παίρνοντας στα χέρια του το κόμμα και μάλιστα φέρνοντας το από 4,5% στο 36% αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας.

Εξήγησε πως ήδη υπάρχει αντίκτυπος από τις εσωτερικές αναταράξεις ακόμη και στα απλά μέλη του κόμματος στον Έβρο που ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς που έγινε. Κατέληξε πως πρέπει να υπάρξει συσπείρωση των μελών για μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά, ακολουθώντας τις γερές βάσεις που έχουν τεθεί.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νίκος Αργυρίου:

 

Γιώργος Χονδρόπουλος