Συμμετέχοντας στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ErasmusKA201 «Συνεργασία για την καινοτομία-Ανταλλαγή καλών πρακτικών» με την πρόταση «Foodforthought», η 10 μελής αποστολή του Γυμνασίου Φερών ταξίδεψε στις 3 Νοέμβρη στην πόλη Grajewoτης Πολωνίας, για να πάρει μέρος στη πενθήμερη συνάντηση όλων των χωρών-μελών του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, μαθητές από τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Κροατία και την Ιταλία.

Γι αυτό το πρώτο ταξίδι- θα ακολουθήσουν δύο ακόμη στην Κροατία και τη Ρουμανία την επόμενη σχολική χρονιά- έξι μαθητές μαζί με την φιλόλογο Καρακύργιου Κωνσταντίνα φιλοξενήθηκαν σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και μίλησαν για την εμπειρία τους με το δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη.

Ακούστε τι είπαν:

Τους μαθητές του Γυμνασίου Φερών συνόδευαν η Διευθύντρια, Αθανασάκου Πηνελόπη και οι εκπαιδευτικοί Σιδηρά Μαρία, Καμάργιου Χρυσάνθη και Καρακύργιου Κωνσταντίνα.

Στόχος η ανάδειξη της διατροφικής κουλτούρας κάθε λαού ως αναπόσπαστου στοιχείου της πολιτισμικής του κληρονομιάς.

Μέσα από τη φιλοξενία των Πολωνών μαθητών, είχαν τη δυνατότητα να βιώνουν το καθημερινό πρόγραμμα μιας Πολωνικής οικογένειας.