Η καθηγήτρια Χημείας κ. Κάλτσου Μαρία μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου για τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece και στη σημαντική αγορά που προέβησαν, αυτή του φορητού απινιδωτή.

«Οι μαθητές στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece δημιούργησαν τη μαθητική επιχείρηση «Save On Sight».

Δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για κινητά, την οποία ο χρήστης εγκαθιστά στο κινητό του και μπορεί να επικοινωνήσει με ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Άμεση Δράση όταν βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», επισήμανε η κ. Κάλτσου.

Στα πλαίσια της κοινωνικής υπευθυνότητας της επιχείρησης μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν με τον ανθρωπιστικό οργανισμό «Kids Save Lives», ο οποίος τους παρέδωσε σεμινάριο πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τις Πρώτες Βοήθειες. Επίσης, οργάνωσαν συναντήσεις με την Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου μας, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική με σκοπό να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για την βελτίωση της εφαρμογής.

Μεριμνώντας για την ασφάλεια της πόλης, το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων της επιχείρησης, αποφάσισε ομόφωνα τα κέρδη καθώς και το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου (1435 ευρώ) μετά την λύση και εκκαθάριση, να διατεθούν για την αγορά ενός φορητού απινιδωτή που θα τοποθετηθεί σε εύκολα προσβάσιμο σημείο στο σχολείο, ώστε να ενισχυθεί η προστασία όλων μας.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε η κ. Κάλτσου παρακάτω: