Στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στον Σάκη Σταυρίδη μίλησε ο Μαρίνος Δέδογλου Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φερων «Η Αγία Σοφία» για την χθεσινή ημέρα, όπου παρουσιάστηκε στην Αθήνα η θρακιώτικη φορεσιά, στην προεδρική φρουρά και πλέον να φοριέται από τους Εύζωνες.

Η ημέρα της παρουσίασης ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αφού δικαιώθηκαν οι προσπάθειες όλων των θρακιωτών για την ένταξη της ανδρικής θρακιώτικης φορεσιάς στην προεδρική φρουρά που θα αποτελεί πλέον επίσημο ένδυμα για τους εύζωνες σε επίσημες εκδηλώσεις και μία φορά το χρόνο θα τη φορούν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση της παρουσίασης ο Μαρίνος Δέδογλου είπε πως ήταν μια τελετή παρουσίασης και υπογραφής του πρωτόκολλου παράδοσης μεταξύ του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και του συνταγματάρχη της προεδρικής φρουράς. «Πάρα πολύ συγκίνηση, αισθήματα χαράς, ήταν μια πολύ όμορφη μέρα για όλους όσους παραβρεθήκαμε εκεί. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι ως σύλλογος Φερών «η Αγία Σοφία» που είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε εκεί» σημείωσε.

Η διαδικασία για την ένταξη της Θρακιώτικης φορεσιάς ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια και τα εύσημα για την δικαίωση ανήκουν σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιδέας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Μαρίνος Δέδογλου: