78 Περιβαλλοντικοί, Φυσιολατρικοί, Φιλοζωικοί, για τα Δικαιώματα των Ζώων, φορείς, ζητούν την απαγόρευση του κυνηγιού στον Έβρο, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο το καλοκαίρι που πέρασε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Φίλων Κυνηγών Νομού Έβρου και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων Νίκο Λαμπρίδη, η κίνηση αυτή υπερβαίνει τα όρια του νόμου και τις ρυθμιστικές υπουργικές αποφάσεις που διέπουν το κυνήγι. Οι κυνηγοί τονίζει, δεν ζητούν κάτι παράλογο, ζητούν μετά από 2.5 μήνες απαγόρευσης που την χαρακτηρίζουν και μάλιστα παράνομη, να τηρηθεί ο νόμος.Σχετικά με την επιστολή αναφέρει πως καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά φέρνει ως παράδειγμα τις καμένες γειτονικές εκτάσεις της Ροδόπης οπού εκεί η θήρα επιτρέπεται κανονικά.

Ο κ. Λαμπρίδης μιλά για στοχευμένη εχθρικότητα προς τους κυνηγούς του Έβρου, αφού τις προηγούμενες φορές που υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά καμία κυβέρνηση δεν έφτασε σε σημείο συνολικής απαγόρευσης της θήρας.

Όπως ορίζει ο νόμος οι κυνηγοί δεν ζητούν να κυνηγήσουν στις καμένες εκτάσεις αλλά στις υπόλοιπες εκτάσεις. Εντύπωση προκαλεί η απόφαση που απαγορεύει το κυνήγι ακόμη και σε αποδημητικά είδη που δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από τις πυρκαγιές.

Σχετικά με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ο κ. Λαμπρίδης μιλά για εμπαιγμό με τις συνεχείς μετατοπίσεις της ημερομηνίας έναρξης που προκαλούν προβλήματα στους κυνηγούς ιδίως όταν οι πληροφορίες αυτές αναπαράγονται στα ΜΜΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνουν τους κυνηγούς να εκτεθούν και να παρανομήσουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Να σημειωθεί πως οι κυνηγετικές άδειες που εκδόθηκαν λίγες ημέρες από τις καταστροφικές πυρκαγίες ναι μεν έχουν πληρωθεί αλλά μέχρι και σήμερα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των απαγορεύσεων.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Φίλων Κυνηγών Νομού Έβρου και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων  Νίκος Λαμπρίδης:

Γιώργος Χονδρόπουλος