Συνάντηση με τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο είχαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη ημέρα του Έβρου, από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στην συνάντηση συμμετείχαν τα επιμελητήρια Έβρου και Καβάλας, οι φοροτεχνικοί, εκπρόσωποι της εστίασης, των βιομηχάνων και άλλων φορέων που σχετίζονται άμεσα με την οικονομία του τόπου.

Ο κ. Τριαντόπουλος εξήγησε πως η κρατική αρωγή προς τις επιχειρήσεις έχει προσδιοριστεί στο 70% της ζημιάς που θα εκτιμηθεί.

Προκειμένου να επωφεληθούν από το μέτρο αυτό οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταθέσουν σχετική αίτηση στην διεύθυνση ανάπτυξης.

Αναφορικά με τις υποδομές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, οι αιτήσεις θα γίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr

Ο κάθε φορέας κατέθεσε ένα δικό του υπόμνημα με παρατηρήσεις και προτάσεις προς τον υφυπουργό που δεσμεύθηκε να τις εξετάσει. Οι προτάσεις αφορούσαν την ειδική μεταχείριση που θα μπορούσε να έχει ο νότιος Έβρος μέχρι να ανακάμψει οικονομικά από αυτό το σφοδρό χτύπημα.

Γιώργος Χονδρόπουλος