Πλήθος πολιτών, φίλων και μελών της παράταξης «Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ» συμμετείχαν στα εγκαίνια του νέου εκλογικού κέντρου του σημερινού δημάρχου Ι. Ζαμπούκη. Ως ειθισται τα εγκαίνια ξεκίνησαν με αγιασμό και λόγω του όγκου των συμμετεχόντων, έκλεισε για λίγα λεπτά η λεωφόρος Δημοκρατίας, παρουσία της τροχαίας.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν όλοι οι έμπειροι αλλά και οι νεότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όποτε και παρακολούθησαν και έναν σύντομο απολογισμό πεπραγμένων του δημάρχου.

Ο Ιωάννης Ζαμπούκης μίλησε για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, όπως η πανδημία και η μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, δεδομένο που τον περιόρισε στο να εκτελέσει το έργο που είχε αρχικά οραματιστεί. Βέβαια, όπως είπε, κατάφερε -μαζί με τους συνεργάτες του- να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών δημιουργώντας 13 νέες παιδικές χαρές, 9 πάρκα τσέπης, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πλατειών όπως στην Άνθεια και στον Πέπλο, να συμβάλλει στην διεύρυνση επιπλέον γραμμών συγκοινωνίας, να δομήσει ένα πρότυπο σύστημα διαχείρισης αδέσποτων, να αναβαθμίσει τους αθλητικούς χώρους, να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες και προχωρήσει σημαντικά μπροστά στην ψηφιοποίηση του δήμου. Όπως ανέφερε μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθαριότητα του δήμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μίνιμαλ αλλά εντυπωσιακό βίντεο παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξης «Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ».

 

Γιώργος Χονδρόπουλος