«Οι επαγγελματίες έχουνε φωνή – αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί» βροντοφώναξαν από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης δεκάδες επαγγελματίες από διάφορους κλάδους που έρχονται αντιμέτωποι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη και όπως λένε αποτελεί μια «γροθιά στο στομάχι» των ελεύθερων επαγγελματιών, των εμπόρων και των επιστημόνων.

Οι συμμετέχοντες “έκλεισαν” προσωρινά την λεωφόρο Δημοκρατίας και προχώρησαν σε μια σειρά ομιλιών διατρανώνοντας την αντίθεση τους στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Πρώτη ανέλαβε το λόγο η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλα Τσιρτσίδου που ταυτόχρονα εκπροσώπησε τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου,τον οδοντιατρικό σύλλογο Έβρου, τον σύλλογο Οικονομολόγων, τον σύλλογο Λογιστών, το ΤΕΕ Θράκης (παράρτημα Αλεξανδρούπολης) καθώς και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου. Η κα. Τσιρτσίδου μίλησε για άδικα μέτρα που παίρνουν λίγα από πολλούς παρά πολλά από λίγους. Τόνισε πως όλοι επιθυμούν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα άλλα όχι ενα καταστροφικό σύστημα που πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλα Τσιρτσίδου:

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Βασίλης Κασαπίδης – εκπροσωπόντας και το επιμελητήριο Έβρου από την πλευρά του χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο αναχρονιστικό και πολλαπλά στρεβλό που έρχεται και προστίθεται στην αύξηση των εισφορών που τελικώς καθιστά την επαγγελματική τους δραστηριότητα αδύνατη.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Βασίλης Κασαπίδης:

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων Έβρου, Τριαντάφυλλος Χατζάκης μίλησε για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελέυθεροι επαγγελματίες που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τον φόβο και τα δυσβάσταχτα έξοδα που τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων Έβρου, Τριαντάφυλλος Χατζάκης:

Ο γ.γ. γραμματέας της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Κώστας Κεβρεκίδης είπε πως ναι μεν η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ αλλά από μεγάλες επιχειρήσεις και όχι από τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Ακούστε τι είπε αναλυτικά ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Κώστας Κεβρεκίδης:

Γιώργος Χονδρόπουλος