Συμμετοχή στην καθολική αποχή των δικηγόρων αποφάσισε και ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης έως τις 4 Δεκεμβρίου. Στόχος για άλλη μια φορά είναι να σταθεί στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών που μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου θα κληθούν να βάλουν το χέρι, βαθιά στην τσέπη τους προκειμένου να αντικρούσουν την οριζόντια φορολόγηση που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης προχώρησαν σε έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης επικυρώνοντας την απόφαση αυτή, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του εν λόγω νομοσχέδιου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 25-11-2023 στην Αθήνα, με απόλυτη απαρτία, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες.

Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό διότι η Κυβέρνηση επέλεξε την φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το δικηγορικό σώμα, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια αποφάσισε:

Να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την καθολική αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 27-11-2023 έως και την Δευτέρα 4-12-2023»

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αδικεί όλους τους κλάδους που επηρεάζει δεδομένου ότι τα μέτρα είναι οριζόντια και όχι στοχευμένα:

Γιώργος Χονδρόπουλος