Κατά των νέων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, δηλώνει ο πρόεδρος της οικολογικής εταιρίας Έβρου, Γιώργος Δεμερίδης. Ως εταιρία έχουν ήδη εκδόση σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας για όσα προσπαθούν οι εταιρίες να κάνουν στην περιοχή μας. Ο κ.Δεμερίδης μίλησε για 14 αιολικά πάρκα στο δήμο της Αλεξανδρούπολης, 5 στον Δήμο Σουφλίου. Το πραγματικό όμως πρόβλημα είναι ότι έχουν γίνει πολλές αιτήσεις για αιολικά πάρκα σε πολύ κοντινή απόσταση σε προστατευόμενες περιοχές, όπως το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα του Έβρου. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο Έβρο. Σε όλη την Ελλάδα έχουν αυξηθεί λογαριθμικά οι αιτήσεις για εγκατάσταση αιολικών πάρκων με ότι συνέπειες έχει αυτό στην χλωρίδα και κυρίως την πανίδα των οικοσυστημάτων.

Ο Γιώργος Δεμερίδης, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου

Ακόμη και το πολύπαθο δάσος της Δαδίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο των μεγάλων εταιριών που για το κέρδος δεν διστάζουν να “απειλήσουν” ακόμη και τα άγρια αρπακτικά που ζουν σε αυτό καθώς σύμφωνα με μελέτες περιβαλλοντικών οργανώσεων έχουν ήδη καταγραφεί 494 περιστατικά νεκρών πουλιών σε Έβρο και Ροδόπη από τις ήδη υπάρχουσες ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με τον κ. Δεμερίδη η Οικολογική Εταιρία Έβρου ετοιμάζει εκ νέου μια επιστολή για τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις καμμένες περιοχές του Έβρου. Ακούστε τι είπε αναλυτικά:

Γιώργος Χονδρόπουλος